گياه شناسي خربزه

گياه شناسي خربزه

خربزه

نام علمی  : خربزه Cucumis melo L. از خانواده کدوییان (Cucurbitaceae) و یکی از        محصولات با ارزش در اکثر کشورهای جهان می باشد . تاریخچه محصول : تا به حال گونه وحشی خربزه و طالبی را پیدا نکرده اند و عقیده کلی بر این است که منبع اولیه خربزه و طالبی آسیا است و چون شاهدی دال بر کاشت آن در زمان های قدیم موجود نیست ، احتمالاً در زمان های قدیم کاشت نمی شده است . برای نخستین بار اسم طالبی در اروپا در سال 1388 میلادی به وسیله وایکلیف برده شده که از آن به عنوان میوه خوراکی یاد شده است . به نظر متخصصان طبقه بندی گیاهی ناحیه اصلی و منبع اولیه طالبی و خربزه به شکل کنونی کشور ایران و قفقاز و کشورهای همسایه ایران است . نظریه دیگر دانشمندان طبقه بندی گیاهی بر این است که گونه های مختلف در آسیا و آفریقا به طور مجزا پدیدار گشتند . نظر هوکر بر این است که گونه و رقم های اهلی طالبی و خربزه از یک رقم وحشی به نام Cucumis trigonus که در ایران نیز موجود است به وجود آمده است . این گونه در ایران و هندوستان و از آنجا به مالایا تا نواحی شمال استرالیا می روید . حال در چه لحظه ای از تاریخ طالبی و خربزه معمولی پدیدار گشته اند معلوم نیست .

ادامه نوشته

مدیریت بهره وری آب

مدیریت بهره وری آب

مقدمه :

امروز با این واقعیت انکارناپذیر روبرو هستیم که الگویی مشخص و واحد برای مصرف در اختیار نداریم و بیشتر به الگوهایی قدیمی بسنده می کنیم که در این برهه از زمان کارآمدی خود را از دست داده است، همین مسئله سبب شده تا ایران در الگوی مصرف آب آشامیدنی 70درصد بیشتر از الگوهای جهانی باشد به گونه ای که گفته می شود سرانه مصرف آب در ایران پنج برابر سرانه مصرف جهانی است.

همگی می‌دانیم که کشور ایران در یکی از خشک‌ترین مناطق جهان قرار گرفته به گونه‌ای که متوسط بارندگی کشور( میلیمتر252 ) برابر با یک سوم متوسط جهان بوده و این در شرایطی است که( میلیمتر179 ) یعنی 71‌درصد آن به دلیل پتانسیل بالای تبخیر در کشور، بطور مستقیم تبخیر ‌گردیده و از دسترس خارج می‌شود.

 با وجود این كه متوسط حجم كل آب سالانه كشور رقم ثابتي است ولی به علت رشدروز افزون جمعيت جهان و کشور  تقاضا براي آب که اغلب  در  بخش های توسعه كشاورزي، شهرنشيني و صنعت به مصرف می رسد ، به طرز فوق العاده ای رو به فزونی است .

ادامه نوشته