البته  آگاهي از اين نكته كه چاي سبز خاصيت چربي‌سوزي و لاغر كنندگي دارد شايد بتواند به اقبالمردمي به اين نوشيدني در جامعه ايران كمك كند. بنابر اطلاعات پزشكي كه در اين باره انتشار يافته است چاي سبز را شايد بتوان تنها چربي‌سوز غيرمضر و غيرخطرناكي توصيف كرد كه در بازار ايران موجود است. چاي سبز علاوه بر اينكه براي سلامت انسان مضر نيست فوايد بسيار زيادي نيز دارد. چاي سبز از مؤثرترين مكمل‌هاي غذايي مصرفي براي كاهش وزن است كه مي‌تواند به شما در كم كردن وزن اضافي‌تان كمك كند. بنا بر تحقيقات اخير، اگر چاي سبز به‌همراه يك‌سري تغييرات مناسب در عادات غذايي و زندگي افراد استفاده شود، مي‌تواند در سوزاندن چربي‌هاي بدن و بالابردن متابوليسم و كاهش اشتها كمك كند.

براساس تازه‌ترين بررسي‌ها، مصرف مرتب عصاره چاي سبز، ميزان استقامت افراد را براي ورزش كردن از 8 تا 24 درصد افزايش مي‌دهد. محققان مي‌گويند: براساس محاسبات، يك ورزشكار با وزن 75 كيلوگرم براي دستيابي به ظرفيت بدني كه مدنظرش است، بايد در روز 4 فنجان چاي سبز بنوشد.

برخلاف چاي سياه كه عمل آوردن و تخمير آن كار بسياري مي‌برد، چاي سبز از بخاردادن برگ‌هاي تازه گياه چاي به دست آمده كه نياز به تخمير زياد و تغيير رنگ ندارد. بعد از بخار دادن، برگ‌ها را به كمك هواي داغ خشك مي‌كنند، محصول به دست آمده يك چاي به رنگ سبز كمرنگ مايل به زرد است كه طعم آن كمي تلخ است.

يكي از عمده دلايل استفاده از چاي سبز، وجود يك‌سري مواد اصلي موجود در برگ چاي به نام پلي‌فنول است. پلي‌فنول كه عامل تعيين رنگ در بعضي از گياهان است، در چاي سبز نيز يافت مي‌شود و در كاهش وزن و لاغري بسيار مفيد است و با بالا بردن حرارت بدن و صرف انرژي باعث سوختن چربي‌ها مي‌شود.در افرادي كه به‌صورت روزانه چاي سبز مصرف مي‌كنند احتمال ابتلا به انواع بيماري‌ها اعم از بيماري‌هاي باكتريايي يا عفونت‌هاي سخت و همچنين بيماري‌هايي نظير سرطان، سكته، بيماري‌هاي قلبي، عروقي و بيماري‌هاي استخواني كاهش مي‌يابد.

تحقيقات نشان داده‌اند كه مصرف چاي سبز براي سلامت قلب افرادي كه داراي تري‌گليسيريد بالا هستند نيز بسيار مفيد است. آزمايش‌ها نشان داده‌اند كتچين‌هاي موجود در چاي سبز كه با ميزان مصرف نسبت مستقيم دارد مانع از فعاليت ليپاز پانكراس - آنزيمي كه به‌وسيله پانكراس ترشح مي‌شود و چربي‌ها را هضم مي‌كند - مي‌شود. در نتيجه اين عمليات، سرعت شكستن چربي‌ها و تبديل آنها به تري‌گليسيريد و همچنين افزايش تري‌گليسيريد در خون بسيار آهسته صورت مي‌گيرد. با توجه به اينكه افزايش تري‌گليسيريد بعد از خوردن غذا يكي از مشخصه‌هاي بيماري گرفتگي رگ‌هاست، نوشيدن 2 فنجان چاي سبز همراه با غذا، بسيار مفيد است.

اين نوشيدني گياهي نوعي آرام‌بخش نيز محسوب مي‌شود. با نوشيدن چاي سبز سيستم عصبي بدن شما مقاوم‌تر مي‌شود و آرامش اعصاب و دوري از فشارهاي عصبي را براي شما به ارمغان مي‌آورد. از آنجايي كه بسياري از بيماري‌ها ارتباط مستقيم با استرس و سيستم عصبي دارند، نوشيدن اين چاي را مي‌توان به‌عنوان دارو براي تمام بيماري‌ها مفيد دانست.